Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13 24/12/2010

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε την λογική του.. παραλόγου σε ότι αφορά την ομάδα μας και ότι συμβαίνει μέσα και έξω από αυτήν. Εμείς, ως Φορέας, με την ευκαιρία των ευχών που θέλουμε να στείλουμε σε όλους όσους «ανασαίνουν» με την τριφυλλάρα, στέλνουμε ταυτόχρονα και κάποια μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο με την ελπίδα ότι το πνεύμα των γιορτών θα βοηθήσει να γίνουν πιο εύκολα αντιληπτά και δεν θα χρειαστεί να τα εξηγήσουμε ξανά μετά τις γιορτές.

Και επειδή σαν γνήσιοι Παναθηναϊκοί δεν στρουθοκαμηλίζουμε, ξεκινάμε με την δική μας συμπεριφορά.

Μήνυμα προς εμάς λοιπόν. Πράγματι ο εκνευρισμός του τελευταίου καιρού είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποια στιγμή υπερβολικές συμπεριφορές και κάποια επεισόδια μεμονομένα. Παρόλο που στην πραγματικότητα έχουν όλα διογκωθεί, εμείς πρώτοι αναγνωρίζουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ηρεμία για να μην ταλαιπωρείται η ομάδα. Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν επανειλημμένα, όταν λέμε κάτι το κάνουμε. Προστατεύουμε την ομάδα λοιπόν.

Μήνυμα δεύτερο, προς τους διοικούντες της ομάδας.

Κύριοι, γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, ότι το εγχείρημα του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού είναι σύνθετο και δύσκολο. Γνωρίζαμε επίσης ότι θα υπάρξουν και στενάχωρες στιγμές. Δεν παύει όμως να είναι ένα στοίχημα που αν κερδηθεί , ο ΠΑΟ μας θα καταχωρηθεί μέσα στα κορυφαία Ευρωπαϊκά κλαμπ, εκεί δηλαδή που είναι η φυσική του θέση. Όποιος από εσάς το αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, θα είμαστε δίπλα του μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος και να γραφτεί και το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Αν πάλι υπάρχει κάποιος (που πραγματικά δεν το πιστεύουμε) που βλέπει την ομάδα σαν παιχνίδι, ας αγοράσει μια καλή οθόνη να βλέπει ματσάκια από το σπίτι του! Ας δείξουμε ψυχραιμία λοιπόν και ας επικρατήσει η λογική και η αγάπη προς την ομάδα, αυτά που μας κάνουν δηλαδή διαφορετικούς από τα «υποκείμενα» του λιμανιού. Και βέβαια, αντιλαμβάνεστε ότι σε κάθε περίπτωση η ευθύνη όσων ξεκινήσατε αυτήν την, δύσκολη, προσπάθεια είναι πελώρια και δεν σημαίνει ότι όποιος κατεβαίνει από το όχημα απαλλάσσεται έτσι απλά από την ευθύνη του. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλους μας, υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και μετά από εμάς. Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε την καλή μας παρακαταθήκη και όχι να συνδέσουμε το όνομα μας με σελίδες κατάπτυστες.

Μήνυμα προς παπαγάλους κάθε απόχρωσης. Για τα παλικάρια τους δημοσιογράφους λέμε, που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Όταν γράφουν για την Παναθηναϊκό ξυπνάει μέσα τους ο Μινχάουζεν! Μαζευτείτε λεβέντες γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι μόνοι έμμισθοι σ’ αυτήν την ιστορία είστε εσείς και τα τσιράκια που κληρονόμησε ο Μαρινάκης από τον Κόκκαλη. Εμείς την ομάδα μας την πληρώνουμε δεν μας πληρώνει.

Μήνυμα προς τους παίκτες μας. Κύριοι, μια και καλή για να τελειώνουμε. Ο μόνος λόγος του εκνευρισμού που υπάρχει, είναι η δική σας συμπεριφορά και μόνον αυτή! Όποιος δεν γουστάρει να ιδρώνει την φανέλα στο γήπεδο ας φύγει μόνος του γιατί θα την ιδρώσει από το κυνήγι! Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα του λιμανιού! Δεν είναι ομάδα για μέτριους! Έτσι απλά.

Και τέλος ένα μήνυμα για τις κότες του Πειραιά. Μην ψαρώνετε ρε, εμείς ομάδα του Κοσκωτά και του Σαλιαρέλη δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε ! Τζάμπα χαζογελάτε, σύντομα θα το βουλώσετε γιατί θα δείτε ότι οι ΣΟΒΑΡΕΣ ομάδες από τα προβλήματα βγαίνουν πάντα πιο δυνατές! Αλλά που να το ξέρετε εσείς.

Χρόνια πολλά σε όλους και ευχόμαστε η καινούργια χρονιά να συνοδευτεί με ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα φέρει στην ομάδα ηρεμία και δύναμη.